Zomer Universiteit 2017 gaat tweede week in

Zomer Universiteit 2017 gaat tweede week in

augustus 7, 2017 Uncategorized 0

Op dinsdag 1 augustus presenteerde Tjalling Vonk in Huis Der Zotheid de jaarlijkse Armoede Lezing ter aftrap van de Zomer Universiteit 2017. De lezing ging dit jaar over schuldenproblematiek bij jongeren. Nu gaat de Zomer Universiteit de tweede week in!

Zomer Universiteit 2017
Op 9 mei 2016 publiceerde een groot aantal landelijke kranten de alarmerende cijfers dat in grote steden een kwart van de kinderen in armoede leeft. De initiatiefnemers, Wilma Kun van Huis Der Zotheid en Erik Van Loon van de Rotterdam Swim, hebben naar aanleiding van deze cijfers besloten om een vijfjarenplan te ontwikkelen waarbij zij in vijf jaar tijd zo’n € 50.000 investeren door jaarlijks samen met anderen college’s over inspirerende studies, beroepen en mensen te organiseren voor kinderen van 10-14 jaar die opgroeien in armoede.

10 Colleges
Dit jaar kunnen Rotterdamse kinderen van 10 tot 14 jaar elke woensdag kiezen uit twee verschillende inspirerende college’s. De college’s worden in heel Rotterdam gegeven en tot aan de Diploma Uitreiking op 30 augustus kunnen de kinderen nog kiezen uit een college van oa. een Advocaat, een Kunstenaar, een Landschapsarchitect en een Tandarts.

Stripmaker des Vaderlands
Het college van Striptekenaar Robert van der Kroft in Overschie springt er misschien wel tussenuit. Robert is genomineerd voor de prijs van Stripmaker des Vaderlands en zijn college zit al helemaal vol.

Kosten
Deelname kost € 10,- per kind. Kinderen met de Rotterdam Pas of CJP betalen € 7,50 en kinderen van de Voedselbank betalen slechts € 5,-. Dat is inclusief een welkomstdrankje en een heuse diplomauitreiking en filmavond op 30 augustus a.s.